UPRAVNI ODBOR GLAZBENOG FESTIVALA LOBORFEST

raspisuje

NATJEČAJ

za nove skladbe glazbenih sastava s područja: Hrvatskog zagorja, sjeverozapadne Hrvatske te iz zapadne Europe koje će bitl lzvedene na 12. festlvalu LOBORFEST 2022, a održat će se u Loboru 24.07.2022.god.

Na fesllvatu će se lzvestl skladbe koje će odabrab stručni sud temeljem raspisanog natječaja. Natječaj je otvoren danom objave u medijlma,a stručni sud će u obzir za odabir uzeti skladbe koje na natječaj stignu najkasnlje do 29.05.2022.god.

Uvjeti natječaja:

 na festivalu će se lzvesti 2 (dvije) skladbe i to: jedna nova autorska skladba dosad neizvođena i neobjavljena na nekom nosaču zvuka ili festivalu
 jedna postoječa skladba zabavnog, ili bilo kojeg drugog karaktera obrađena u oberkrajner verziji
 nova autorska skladba mora biti:
1. vokalno-instrumentalna, na kajkavskom narječju ili na jeziku zemlje iz koje dolazi izvođač
2. u ritmu polke ili valcera, sa prepoznatljivim „oberkrelner” karakterom i samim time izvedena instrumentlma karakterističnim za taj stil glazbe
3. u trajanju do 4″ minute
4. u obzir ne dolaze bubnjevi i elektronska glazbala
 poželjno je da druga pjesma bude lzvedena baritonom u slučaju da prva (nova) skladba bude snimljena i izvedena bez baritona
 na festivalu će glazbeni sastavi pjesme izvoditi uživo
 izvođaći će skladbe izvoditi u narodnim nošnjama kraja iz kojeg dolaze
 autori i izvođaći odriču se autorskih prava za izvođenje na festival, za radio I TV prijenos snimku, te za zajednički festivalski nosač zvuka I slike, a sva ostala autorska prava autori i izvođači zadržavaju
 autori slanjem skladbe na natječaj jamče za njezinu originalnost

Prijava treba sadržavati:

1. Radnu (demo) snlmku ili finalni studijski prolzvod (master) sa snimljenlm vokalima .
2. Tekst pjesme sa potpisanim autorima teksta, glazbe i aranžmana.
3. Kratku biografiju I fotografiju lzvođaća sa podacima kontakt osobe (adresa, telelon, mail…)

Pristigle pjesme pregledat će I preslušati organizator i odabrati skladbe za festival te obavijestiti lzvođače o rezultatima natječaja.

Izvođaći čije skladbe ocjenjivački sud uvrsti u program festivala trebaju finalnu studijsku snimku skladbe dostaviti organizatoru festivala najkasnije do 3.7.2022.god.

Sve dodatne informacije: info.loborfest@gmail.com Mob1: +385 (0)91158 1657
Mob2: +385 (0)99 687 1396

Više...

(Hrvatski) (Deutsch) 11. LoborFest 2020

DIREKRORIUM  DES  MUSIK-FESTIVALS  LOBORFEST gibt bekannt

AUSSCHREIBUNG

Für neue Kompositionen der Musikgruppen aus der Region Hrvatsko Zagorje , Nordwest Kroatien und Westeuropa zum  Festival Loborfest 2020. am 24.07.2020. das in Lobor statt findet.

Auf dem Musik-Festival  werden Kompositionen aufgeführt, die von fachkundigen Richtern ausgesucht werden. Die Ausschreibung  gilt von  dem Tag an , wo sie in Medien veröffentlich  werden.  Die fachkundigen Richter  werden nur die Kompositionen in betracht ziehen, die spätestens bis 17.05.2020. eingegangen sind. Mehr info unten AUSSCHREIBUNG

Više...

Competition LoborFest 2020

Poštovani ljubitelji Oberkrajner glazbe,

raspisan je novi natječaj za najveći Oberkajner festival u Hrvatskoj koji će se održati u 24.7.2020. Više podataka o natječaju saznajte ovdje.  (DE version AUSSCHREIBUNG)

 

Više...

LoborFest

Međunarodni festival tradicijske glazbe podalpskog podneblja  Loborfest

Poštovani ljubitelji „Oberkrajner“ glazbe

S obzirom na istek svih rokova, a vezano uz ovogodišnji natječaj, ovim putem želimo Vas obavijestiti da zbog kašnjenja objave rezultata natječaja pokrovitelja, te zbog znatnog smanjenja sredstava svih pokrovitelja našeg tradicionalnog festivala, nismo u mogućnosti kvalitetno organizirati ovogodišnji Loborfest 2019. Očigledno je, da naša polka i valcer nemaju dovoljnu vrijednost u valorizaciji kulturnih događanja u našoj jedinici lokalne samouprave, županiji, a i šire te smo stoga duboko zabrinuti da će se izjava prvog tajnika našeg Društva g. Tkalca zaista i obistiniti, a ona glasi, citiram: „Zbog ukupne društvene nebrige, opće needuciranosti, stvaraju se  uvjeti realne opasnosti da zbog agresivnosti nekih drugih društveno – kulturoloških sredstava taj biser prepoznatljivosti Hrvatskog zagorja kao dio multikulturalnog okružja izgubi svoj značaj“ –završetak citata. Iskreno se nadamo da će se u bliskoj budućnosti probuditi svijest odgovornih ljudi zaduženih za kulturu, te da će ovaj desetogodišnji projekt, koji uz svoj kulturni ima i ogromni turistički te ekonomski potencijal, znati prepoznati i uvrstiti ga ponovno među top događanja naše županije, a i šire.

S poštovanjem,

U Loboru 14. lipnja 2019.

UO KTD  LoborFest

Više...

LoborFest 2018

Poštovani ljubitelji polki i valcera.

Ove će se godine po 10. jubilarni put održati LoborFest, najveći međunarodni festival tradicijske glazbe podalpskog podneblja u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Loboru 29.07.2018. u 17:00 h. Ulaz je besplatan, a prvih 200 posjetitelja dobiva jedan od nosača zvuka (CD-a) dosadašnjih festivala. Pozdrav i vidimo se u Loboru.

Plakat

Više...

LOBORFEST 2017 – rezultati

Tekst Darka Raškaj – predsjednika žirija za ocjenjivanje tekstova

„tročlani žiri za tekstove Loborfest 2017 u sastavu: Đurđa Lovrenčić iz Donje Pačetine, Zvonko Kudelić iz Zlatara i Darko Raškaj iz Lobora, od pristiglih tekstova pjesmama na ovogodišnji Loborfest  2017 odabrali su najbolje tekstove kako slijedi:

  1. MAMICA
  2. JOŠ SE NA NJU DIŠI
  3. LOVAČKA POLKA

 Za najbolji tekst pjesme „Mamica“ može se reči da je lirska, nježna i slikovita, onakva kakva se očekuje od pjesme tog naziva i tematike. Za drugu pjesmu „Još se na nju diši“ može se reči da je jezično bogatija od ostalih pristiglih pjesama što joj daje poseban šarm i pjesničku ljepotu, a treča pjesma „Lovačka polka“ došla je na treče mjesto kao šaljiva, humoristična jer kaj je život bez smijeha, u ovom slučaju lovačkog.

LF2017_rez_statusne nagradeLF2017_rezultati

LF2017_rezultati

Više...

Competition LoborFest 2017

 

Poštovani ljubitelji Oberkrajner glazbe,

raspisan je novi natječaj za najveći Oberkajner festival u Hrvatskoj koji će se održati u Nedjelju 23.7.2017. Više podataka o natječaju saznajte ovdje.

Više...

(Hrvatski) (Deutsch) 8. LoborFest 2016

DIREKRORIUM  DES  MUSIK-FESTIVALS  LOBORFEST gibt bekannt

AUSSCHREIBUNG

Für neue Kompositionen der Musikgruppen aus der Region Hrvatsko Zagorje , Nordwest Kroatien und Westeuropa zum 8. Festival Loborfest 2016. am 24.07.2016. das in Lobor statt findet.

Auf dem Musik-Festival  werden Kompositionen aufgeführt, die von fachkundigen Richtern ausgesucht werden. Die Ausschreibung  gilt von  dem Tag an , wo sie in Medien veröffentlich  werden.  Die fachkundigen Richter  werden nur die Kompositionen in betracht ziehen, die spätestens bis 16.05.2016. eingegangen sind. Mehr info unten AUSSCHREIBUNG

Više...