Natječaj LoborFest 2020

Poštovani ljubitelji Oberkrajner glazbe,

raspisan je novi natječaj za najveći Oberkajner festival u Hrvatskoj koji će se održati u 24.7.2020. Više podataka o natječaju saznajte ovdje.  (DE version AUSSCHREIBUNG)

 

Više...

LoborFest

Međunarodni festival tradicijske glazbe podalpskog podneblja  Loborfest

Poštovani ljubitelji „Oberkrajner“ glazbe

S obzirom na istek svih rokova, a vezano uz ovogodišnji natječaj, ovim putem želimo Vas obavijestiti da zbog kašnjenja objave rezultata natječaja pokrovitelja, te zbog znatnog smanjenja sredstava svih pokrovitelja našeg tradicionalnog festivala, nismo u mogućnosti kvalitetno organizirati ovogodišnji Loborfest 2019. Očigledno je, da naša polka i valcer nemaju dovoljnu vrijednost u valorizaciji kulturnih događanja u našoj jedinici lokalne samouprave, županiji, a i šire te smo stoga duboko zabrinuti da će se izjava prvog tajnika našeg Društva g. Tkalca zaista i obistiniti, a ona glasi, citiram: „Zbog ukupne društvene nebrige, opće needuciranosti, stvaraju se  uvjeti realne opasnosti da zbog agresivnosti nekih drugih društveno – kulturoloških sredstava taj biser prepoznatljivosti Hrvatskog zagorja kao dio multikulturalnog okružja izgubi svoj značaj“ –završetak citata. Iskreno se nadamo da će se u bliskoj budućnosti probuditi svijest odgovornih ljudi zaduženih za kulturu, te da će ovaj desetogodišnji projekt, koji uz svoj kulturni ima i ogromni turistički te ekonomski potencijal, znati prepoznati i uvrstiti ga ponovno među top događanja naše županije, a i šire.

S poštovanjem,

U Loboru 14. lipnja 2019.

UO KTD  LoborFest

Više...

LoborFest 2018

Poštovani ljubitelji polki i valcera.

Ove će se godine po 10. jubilarni put održati LoborFest, najveći međunarodni festival tradicijske glazbe podalpskog podneblja u Hrvatskoj. Pozivamo Vas da nam se pridružite u Loboru 29.07.2018. u 17:00 h. Ulaz je besplatan, a prvih 200 posjetitelja dobiva jedan od nosača zvuka (CD-a) dosadašnjih festivala. Pozdrav i vidimo se u Loboru.

Plakat

Više...

Natječaj LoborFest 2017

 

Poštovani ljubitelji Oberkrajner glazbe,

raspisan je novi natječaj za najveći Oberkajner festival u Hrvatskoj koji će se održati u Nedjelju 23.7.2017. Više podataka o natječaju saznajte ovdje.

Više...

8. LoborFest 2016

za nove skladbe glazbenih sastava s područja: Hrvatskog zagorja, sjeverozapadne Hrvatske te iz zapadne Europe koje će biti izvedene na 8. Festivalu  LOBORFEST 2016 koji će se održati u Loboru 24.07.2016.god. Na festivalu će se izvesti skladbe koje će odabrati stručni sud temeljem raspisanog natječaja. Natječaj je otvoren danom objave u medijima, a stručni sud će u obzir za odabir uzeti skladbe koje na natječaj stignu najkasnije do 16.05.2016.god. Za više informacija kliknite OVDJE

Više...

7. LoborFest 2015.

LoborFest 2015LoborFest  2015   26.07. u 17:00 h Polka maedels     Tonska proba – redosljed…

Više...

7. LoborFest 2015.

Abecedni redoljed ansambala koji će nastupiti na 7. međunarodnom festivalu tradicijske glazbe podalpskog podneblja LOBORFEST 2015

ANSAMBL ZAGORJE

DEČKI Z BREGOV

FARNIKI

FIŠKALI

GRAJSKI KVINTET (SLO)

KVARNER KVINTET

NAVIHANI MUZIKANTI (SLO)

OPTIMISTI ZAGORJA

SINOVI ZAGORJA

ŠTIMUNG ZAGORJA

TOPLAR (SLO)

TRIO FANTASTIK

ZVUCI ZAGORJA

NATJEČAJ

za nove skladbe glazbenih sastava s područja: Hrvatskog zagorja, sjeverozapadne Hrvatske te iz zapadne Europe koje će biti izvedene na 7. Festivalu  LOBORFEST 2014 koji će se održati u Loboru 26.07.2015.god. Na festivalu će se izvesti skladbe koje će odabrati stručni sud temeljem raspisanog natječaja. Natječaj je otvoren danom objave u medijima, a stručni sud će u obzir za odabir uzeti skladbe koje na natječaj stignu najkasnije do 17.05.2015.god. Za više informacija kliknite OVDJE

Više...

Događanja na Loborfestu 2012

22.6.2012. – Ansambl Zagorje – “15 let z vami”

23.6.2012. – Zagorski mušketiri – “Mušketiri show”

TONSKA PROBA, 24.6.2012.

Molimo ansamble da se pridržavaju predviđenih termina tonskih proba jer zbog tehničkih

razloga naknadne tonske probe iza 16,00 neće biti moguće.

Raspored tonske probe:

1. 14:40 Ponosni zagorci

2. 14:46 Zlatni časi

3. 14:52 Ansambl Zagorje

4. 14:58 Prijatelji Zagorja

5. 15:04 Ansambl Sinovi Zagorja

6. 15:10 Zagorski mušketiri

7. 15:16 Optimisti Zagorja

8. 15:22 Fiškali

9. 15:28 Zvuci Zagorja

10. 15:34 Ansambel Drakslerji i Dominik Štrucel

11. 15:40 Ausswinkl muzikanti i Darko Domjan

12. 15:46 Ansambl Slovenski 6

13. 15:52 Ansambel Tomaža Rota

14. 15:58 Carinthia sextet

Na sljedećim linkovima nalaze se detaljne informacije o festivalu kao i samom Loboru, objava za medije te dopis iz ureda predjednjka Ive Josipovića koji će 16. lipnja 2012. primiti načelnika općine Lobor, Andriju Smetiška:

Dopis.pdf

Objava za medije.pdf

Dopis ureda Predsjednika.pdf

Plakat festivala Loborfest 2012:

Loborfest 2012 - plakat

Plakat

Više...

Dobrodošli!

Dobrodošli!

Međunarodni projekt «Loborfest» pokreće se s ciljem očuvanja izvorne zagorske glazbe, glazbe alpskog zemljopisnog podrijetla, glazbe polki i valcera kao dijela zagorske, a samim time time i hrvatske kulturne baštine.

Ideja je potekla od naše tradicionalne manifestacije „Janine“ koja se već 6 godina održava u Loboru u tijednu sv. Ane (zaštitnice župe i općine Lobor) i time okuplja ljude cijelog nam Zagorja ali i šire. Manifestacija je kulturnozabavnog karaktera i veoma je dobro posjećena. Unatrag četiri godine u sklopu manifestacije održava se i revija glazbenih sastava koja svake godine okuplja 15-tak bendova iz sjeverozapadne Hrvatske koji njeguju zagorsku i „oberkrajner“ glazbu. Upravo ta revija ali i gostovanje u susjednoj Sloveniji i Austriji na sličnim festivalima pobudila je u nama želju da se ovaj revijalni dio pretvori u nešto ljepše, bogatije, šire. U tu svrhu osnovana je i udruga nazivom „Loborfest“ sa sjedištem u Loboru, čiji osnivači neprekidno rade već godinu i pol dana na realizaciji tog projekta. Festival „Loborfest“ međunarodnog je karaktera i u budućnosti će se održavati vikendom prije manifestacije „Janine“.

Trajanje festivala zamišljeno je u dva dana. Prvi dan (subota) provodi se sa zemljom ili gradom partnerom uz predstavljanje običaja kulture i gospodarstva grada ili regije iz koje partner dolazi. Drugi dan (nedjelja) je dan festivala koji počinje u 13:00 h. Nakon festivala komisija odlučuje o pobjedniku publike i stručnog žirija, uz nastup atraktivnih ansambala iz alpskog podneblja i zabavom za sve ljubitelje ovakve vrste glazbe. Kroz ovaj projekat želimo se zbližiti s ljudima i zemljama koji njeguju takvu vrstu glazbe, a samim time postaviti temelje jednoj zdravijoj europskoj klimi i budućim gospodarskim vezama i odnosima.

Više...